Krumplifőzelék
Krumplifőzelék
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 1 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 3-4 babérlevél
- étkezési keményítő
- só
- bors
Elkészítés:
Hámozz meg kb. egy kiló krumplit, vágd kis kockákra és tedd fel főni annyi vízben, ami éppen ellepi. Szórj bele 3-4 babérlevelet és sózd és borsozd meg kedvedre. Amíg a krumpli fő, addig keverj el 1 dl tejszínt 1 dl tejföllel és egy kanál keményítővel csomómentesre. A tejszíntől sokkal krémesebb íze és állaga lesz. Ha a krumpli már puha, tegyél bele a habarásból egy keveset és amikor simára elkeverted, akkor add hozzá a többit is. Néhány percig főzd még, ha már sűrűsödik, akkor elzárhatod alatta a gázt.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept