Borsós krumplileves
Borsós krumplileves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 liter víz
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- Petrezselyem
- Kis zellergumó + zellerlevél
- 4 nagyobb krumpli
- 1/2 kg borsó
- 1 közepes fej vöröshagyma
- Pirospaprika
Elkészítés:
Zsírt vagy olajat felhevítünk, hozzátesszük a kettévágott hagymát, kicsit pirítjuk. Majd a kockára vágott krumplival és a karikára szelt sárga- és fehérrépával, zellerrel is együtt pirítjuk. Amikor kis színt kap, hozzátesszük az apróra vágott petrezselymet, a pirospaprikát, és hozzáöntjük a vizet, majd a borsót. Amikor felforr, ízlés szerint sózzuk. Húsleveskockával fokozhatjuk az ízhatást. Levestésztával is dúsíthatjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept