Hagymakrém leves
Hagymakrém leves
Hozzávalók 4 személyre
- 5 nagy fej vöröshagyma
- víz
- 1 evőkanál liszt
- olaj
- só
- bors
- szerecsendió
- 1 gerezd fokhagyma
- sajt vagy pirított zsemlekocka
Elkészítés:
Egy hagymát apróra vágunk és kevés olajon megpirítjuk. A pirítás végén rádobunk egy evőkanálnyi lisztet és azt is megpirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, akkor a többi karikára vágott hagymát rárakjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy kényellmesen ellepje, sózzuk, borsozzuk rádobunk egy szerecsendiót, nyomunk bele egy kis fokhagymát és puhára főzzük. Amikor megfőtt, botturmixxal a hagymakarikákat összeturmixoljuk, így egy közepesen sűrű levest kapunk. Tálaláskor szórjunk rá sajtot vagy pirított zsemlekockát.
Ezt a levest kezdőknek ajánlom, nem lehet elrontani.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept