Baklava

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg dióbél
  • 15 dkg bokormogyoróbél(törökmogyoró)
  • 15 dkg mandula
  • mindegyikhez kb. 12-15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg méz
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt fahéj
  • 12 db réteslap
  • 25 dkg kocka margarin
  • 1 ek citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Az összes tölteléket a cukron kívül ledaráljuk (vagy eleve darált dolgokat veszünk :)), de nem keverjük össze. Hozzájuk keverem külön-külön a cukrot. Mindegyik keverékhez hozzáadok egy csapott kávéskanál őrölt szegfűszeget és egy teáskanál fahéjat, majd elkeverem.

Következzék a tészta maga:
Felolvasztom a margarint, de nem hagyom felforrni. Bekenem a sütőlap alját vele. Ráteszem az első réteslapot, és alaposan mindenhol bekenem az olvasztott margarinnal. A következő réteslappal ugyanezt teszem, majd a harmadikkal is. Miután a harmadik lapot is bekentem egyenletesen, ráteszem valamelyik magkeverék felét. Értelemszerűen ugyanez történik a következő öt réteggel. A maradék három réteslapot pedig a műveletsor elejével azonosan csak ráhelyezzük és bekenjük. Előmelegített sütőbe teszem (hőmérséklet pl. 8 fokozatú skálán kb. 6-os legyen).

A sütőbe tétel előtt már fel kellene szeletelnem, de ez igen körülményes lehet, ezért érdemes megvárni, ameddig a teteje kismértékben megszárad a sütőben, majd ezután kiveszem, felvágom tetszés szerint és azonnal visszahelyezem a sütőbe.

Sütés közben a mézet hígfolyóssá melegítem, beleteszem a citromlevet, 1 kk szegfűszeget, 1 tk fahéjat, 1 dl vizet, 1 ek cukrot és forrásig melegítem. Amikor elkezd sült színe lenni a remekműnek, akkor kiveszem a sütőből és a süti tetejét végiglocsolom. Ezután már megy is vissza a sütőbe és készre sütöm.

Miután elkészült, érdemes még meleg sütőből kivenni, és megelőzendő a tálcára ragadást, áttesszük a felszolgáló tálra, majd tálaljuk.

Ezt is szeretjük