Baklava

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

Ezért a frizuráért rajong a net: a Chanel fodrásza elmondta, hogyan készül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Baklava

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg dióbél
  • 15 dkg bokormogyoróbél(törökmogyoró)
  • 15 dkg mandula
  • mindegyikhez kb. 12-15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg méz
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt fahéj
  • 12 db réteslap
  • 25 dkg kocka margarin
  • 1 ek citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Az összes tölteléket a cukron kívül ledaráljuk (vagy eleve darált dolgokat veszünk :)), de nem keverjük össze. Hozzájuk keverem külön-külön a cukrot. Mindegyik keverékhez hozzáadok egy csapott kávéskanál őrölt szegfűszeget és egy teáskanál fahéjat, majd elkeverem.

Következzék a tészta maga:
Felolvasztom a margarint, de nem hagyom felforrni. Bekenem a sütőlap alját vele. Ráteszem az első réteslapot, és alaposan mindenhol bekenem az olvasztott margarinnal. A következő réteslappal ugyanezt teszem, majd a harmadikkal is. Miután a harmadik lapot is bekentem egyenletesen, ráteszem valamelyik magkeverék felét. Értelemszerűen ugyanez történik a következő öt réteggel. A maradék három réteslapot pedig a műveletsor elejével azonosan csak ráhelyezzük és bekenjük. Előmelegített sütőbe teszem (hőmérséklet pl. 8 fokozatú skálán kb. 6-os legyen).

A sütőbe tétel előtt már fel kellene szeletelnem, de ez igen körülményes lehet, ezért érdemes megvárni, ameddig a teteje kismértékben megszárad a sütőben, majd ezután kiveszem, felvágom tetszés szerint és azonnal visszahelyezem a sütőbe.

Sütés közben a mézet hígfolyóssá melegítem, beleteszem a citromlevet, 1 kk szegfűszeget, 1 tk fahéjat, 1 dl vizet, 1 ek cukrot és forrásig melegítem. Amikor elkezd sült színe lenni a remekműnek, akkor kiveszem a sütőből és a süti tetejét végiglocsolom. Ezután már megy is vissza a sütőbe és készre sütöm.

Miután elkészült, érdemes még meleg sütőből kivenni, és megelőzendő a tálcára ragadást, áttesszük a felszolgáló tálra, majd tálaljuk.

Ezt is szeretjük