Gyümölcs krémes

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyümölcs krémes

Hozzávalók 6 személyre:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál víz
  • 6 evőkanál rétesliszt
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 evőkanál cukor
  • kb.75 dkg eper
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 liter tej
  • 6 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A 6 tojássárgáját kikavarjuk a vízzel, cukorral.
A kétféle lisztet és a sütőport egy másik edényben összekavarjuk, majd a tojásokhoz öntjük, és jól kikavarjuk.
A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszába óvatosan beledolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Ezután az epret jól megmossuk. Félbevágva a kisütött piskótára tesszük.
A liter tejet felforraljuk, majd a liszttel és cukorral kikavart pudingport beleöntjük. Sűrű pudingot főzünk. Ha kihűlt, az eperre öntjük. Hűtőbe tesszük, és egy kis ideig állni hagyjuk, hogy teljesen lehűljön.

Ezt is szeretjük