Gyümölcs krémes
Gyümölcs krémes
Hozzávalók 6 személyre
- 6 tojás
- 6 evőkanál víz
- 6 evőkanál rétesliszt
- 6 evőkanál finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 12 evőkanál cukor
- kb.75 dkg eper
- 2 csomag vaníliás puding
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 liter tej
- 6 evőkanál cukor
Elkészítés:
A 6 tojássárgáját kikavarjuk a vízzel, cukorral.
A kétféle lisztet és a sütőport egy másik edényben összekavarjuk, majd a tojásokhoz öntjük, és jól kikavarjuk.
A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszába óvatosan beledolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Ezután az epret jól megmossuk. Félbevágva a kisütött piskótára tesszük.
A liter tejet felforraljuk, majd a liszttel és cukorral kikavart pudingport beleöntjük. Sűrű pudingot főzünk. Ha kihűlt, az eperre öntjük. Hűtőbe tesszük, és egy kis ideig állni hagyjuk, hogy teljesen lehűljön.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept