Erzsébet pecsenye
Erzsébet pecsenye
Hozzávalók 4 személyre
- 6-8 szelet karaj vagy tarja
- fél kg darált sertéshús
- fél kg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- piros paprika
- 1 nagy doboz tejföl
- 2 evőkanál mustár
Elkészítés:
A húst vékonyra kiverjük, sózzuk borsozzuk, a hagymát felkockázzuk és kevés olajon üvegesre pároljuk, megszórjuk paprikával és hozzáadjuk a gombát. Fűszerezzük és addig pároljuk, míg a levét elfőtte. Ezután hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pároljuk és egy kissé lepirítjuk. A hússzeletek felére teszünk a gombás húsos töltelékből, ráhajtjuk a másik felét és fogvájóval összetűzzük. Lisztbe forgatjuk és serpenyőben mindkét felét kissé átsütjük. Ezután tűzálló tálra tesszük-, ha marad a töltelékből azt melléje rakjuk- a tejfölt elkeverjük a mustárral, kissé beforraljuk, a húsra öntjük és sütőben készre pároljuk. Párolt rizs illik hozzá.Jó étvágyat!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept