Pikáns sárgarépa saláta
Pikáns sárgarépasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 6 sárgarépa
- 1 nagyobb alma
- 1/2 narancs
- 1 marék mazsola
Az öntethez
- 2 teáskanál fahéj
- 5-6 evőkanál citromlé (ízlés szerint)
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál méz
- csipet só
- bors
- fél mokkáskanál chili pehely
- csipet szerecsendió
- 5 szem szegfűszeg
- 5 szem koriander
Elkészítés:
A sárgarépát és az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az egész narancs héját kis lyukú reszelőn hozzáreszeljük. A gerezdekre szedett fél narancsot fél cm-es kockákra szeljük, és hozzáadjuk a mazsolával együtt.
Az öntethez a szegfűszeget és a koriandert mozsárban finom porrá törjük, elkeverjük a többi fűszerrel, az olívaolajjal, a mézzel, a citromlével, a balzsamecettel. Végül ráöntjük a szeletelt anyagokra. Jól összeforgatjuk, legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. (Mandulapehely, tört pisztácia, fenyőmag, napraforgómag mehet a tetejére tálalás előtt.)
Megjegyzés:
Bármilyen fehér húshoz, halhoz ajánlom. Még a nehezebb disznóhúst is könnyebbé, pikánssá teszi. Joghurttal leöntve kitűnő könnyű vacsora önmagában is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept