Lencskrémmel töltött tojás

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Photoshop nélkül a 47 éves modell: nem szabályos szépség, mégis imádja a kamera »

Kim Basinger unokahúgát szűk és kivágott partiruhákban fotózták »

Milyen típusú a hajad? Ez a fajta hajgumi illik hozzá a legjobban »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Lencskrémmel töltött tojás

Hozzávalók 2 személyre:

  • lencse
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • ételízesítő
  • babérlevél
  • őrölt fehér bors
  • dijoni mustár
  • petrezselyemzöld
  • tejföl
  • tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét, az apróra felvágott vöröshagymát és a fokhagymát egy edénybe tesszük, majd felöntjük bőségesen vízzel. Ezután ízlés szerinti mennyiségű sóval, ételízesítővel és néhány babérlevéllel ízesítjük. Felforraljuk, majd mérsékelt lángon puhára főzzük.
Amikor a lencse teljesen megpuhult, kiszedjük a babérlevelet, leszűrjük és teljesen kihűtjük.

A tojásokat keményre főzzük, majd teljesen kihűtjük. Ezután megpucoljuk, majd félbevágjuk. A tojások sárgáját óvatosan kiszedjük.

A lecsepegtetett lencsét egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, ízlés szerint sót, őrölt fehér borsot, mustárt, apróra vágott petrezselyemzöldet, és egy kevés tejfölt.
Botmixerrel pépesítjük, és közben apránként még tejfölt kanalazzuk hozzá, de vigyázni nehogy túl lágy legyen a massza.

Végül a tojások fehérjébe visszatöltjük a lencsekrémet, majd tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Ezt is szeretjük