Rántott szelet sült őszibarackkal
Rántott szelet sült őszibarackkal
Hozzávalók 2 személyre
- 4 szelet karaj
- tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- só
- olaj a sütéshez
- 1 doboz őszibarack befőtt
- 5 dkg vaj
- 1 db citrom
- 1 ek méz
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd ízlés szerint besózzuk, és egy kicsit állni hagyni.
Ezután duplán bepanírozzuk.
Tehát először lisztbe-felvert tojásba-zsemlemorzsába, majd megint lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába forgatjuk bele a hússzeleteket.
Ezután bő, forró olajban, közepes lángon mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Végül papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.
Egy serpenyőbe felhevítjük a vajat, majd belehelyezzük a lecsepegtetett őszibarackokat. Elkezdjük sütni, és közben rácsorgatjuk a mézet, ráreszeljük a citrom héját és ráfacsarjuk fél citrom levét. Sütés közben többször óvatosan összerázogatjuk. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Tálaláskor a rántott szelet mellé köretként kínáljuk a sült őszibarackot és a párolt rizst.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept