Rántott szelet sült őszibarackkal

Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Elfogadásra nevel a Barbie baba: sosem volt ennél fontosabb küldetése »

Műtét nélkül megemelkednek a lógó cicik: mellizomtorna otthon »

Elképesztően stílusos az 50 éves divatblogger: visszafogottan nőies, mégsem észrevétlen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rántott szelet sült őszibarackkal

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 szelet karaj
  • tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • 1 doboz őszibarack befőtt
  • 5 dkg vaj
  • 1 db citrom
  • 1 ek méz
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd ízlés szerint besózzuk, és egy kicsit állni hagyni.
Ezután duplán bepanírozzuk.
Tehát először lisztbe-felvert tojásba-zsemlemorzsába, majd megint lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába forgatjuk bele a hússzeleteket.
Ezután bő, forró olajban, közepes lángon mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Végül papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.

Egy serpenyőbe felhevítjük a vajat, majd belehelyezzük a lecsepegtetett őszibarackokat. Elkezdjük sütni, és közben rácsorgatjuk a mézet, ráreszeljük a citrom héját és ráfacsarjuk fél citrom levét. Sütés közben többször óvatosan összerázogatjuk. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Tálaláskor a rántott szelet mellé köretként kínáljuk a sült őszibarackot és a párolt rizst.

Ezt is szeretjük