Lecsós szelet egy kicsit másképp
Lecsós szelet egy kicsit másképp
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg sertéscomb vékonyra szeletelve
- olaj
- piros paprika
- só
- bors
- majoránna
- 4 paradicsom
- 4 paprika
- erős paprika (elhagyható)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A kockára vágott hagymát olajon megpirítom, majd beleteszem a zúzott fokhagymát. Kis vízzel felengedem, majd beleteszek 1 evőkanál pirospaprikát, kevés majoránnát, sót és borsot. Zsírjára visszapirítom. Belehelyezem a hússzeleteket és a kifehéredésig pirítom őket. Eztán belerakom a felszeletelt paprikákat és paradicsomokat, felöntöm vízzel. Puhára főzöm fedő alatt. Ha kész, a lecsós sertésszeleteket a szafttal együtt egy tűzálló tálba vagy tepsibe öntöm. A tejfölt elkeverem a reszelt sajttal és a húsok tetején szétterítem. Eztán a sütőben pirosra pirítom. Tetszőleges körettel tálalom.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept