Chilis bab fokhagymás bagettel
Chilis bab fokhagymás bagettel
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg chilibab (előző nap beáztatom)
- 2 csomag chilis bab fűszerkeverék (ez nem csípős)
- 1,2 kg darált hús, marha és sertés vegyesen
- 2 nagy fej hagyma apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 doboz darabolt konzerv paradicsom
- 100 g-os paradicsompüré
- só
- bors
- erős paprika ízlés szerint
- olaj
- víz
- 1-2 bagett
- fokhagymakrém
- vaj
Elkészítés:
A hagymát olajon megpirítom, majd beleteszem a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Ezután beleteszem a darált húst és kifehéredésig megpirítom.
Közben felforralom a beáztatott babot egy külön edényben. Ha felforrt, leszűröm és ezt is a húshoz teszem.
Ezután felöntöm vízzel és készre főzöm. Időnként megkevergetem, nehogy odakapjon.
A végén érdemes sűrűre lefőzni róla a vizet.
A bagettet kb. 1 cm széles szeletekre bevagdalom, úgy hogy egyben maradjon egy kb. 20 cm-es darab.
A szeletek közé vajat kenek és egy kis fokhagymakrémet nyomok.
Ezután alufóliába tekerem őket és forró sütőben megsütöm. Ez cirka 20 perc.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció