Tárkonyos pulykaragu gombóckákkal

Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Tökéletesen ráncba szedett szemöldök: sminkes mutatja meg, mit szabad, és mit nem »

Elképesztő módon segíti a bőrmegújulást: a kalcium ráncok ellen is jó »

Farmerek nőiesen: így viseld a legmenőbb fazonokat nyár végén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tárkonyos pulykaragu gombóckákkal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg pulykamell
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyem
  • 5 dkg zeller
  • 10 dkg zöldborsó
  • 5 dkg hagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál szárított tárkony
  • 2 babérlevél
  • 2 citrom
  • 10 dkg gomba
  • fehérbors
  • 1 dl tejszín
  • fél dl olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 5 dkg juhtúró
  • 2 evőkanál búzadara
Recept idők

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk az olajon, beletesszük az apró kockára vágott húst, sóval, borssal, tárkonnyal, babérlevéllel ízesítjük, és addig pároljuk, míg félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk az apró kockára vágott vegyes zöldségeket és tovább pároljuk. Amikor megpuhult, beletesszük a kockára vágott gombát, a zöldborsót és a citromot, és felengedjük vízzel. Miután a leves felforrt, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A lisztből, búzadarából, tojásból és juhtúróból masszát gyúrunk, apró gombócokat formázunk, és beletesszük a forrásban lévő levesbe. Tálalás előtt tejszínnel díszítjük.

Ezt is szeretjük