Tárkonyos pulykaragu gombóckákkal
Tárkonyos pulykaragu gombóckákkal
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg pulykamell
- 15 dkg sárgarépa
- 10 dkg petrezselyem
- 5 dkg zeller
- 10 dkg zöldborsó
- 5 dkg hagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál szárított tárkony
- 2 babérlevél
- 2 citrom
- 10 dkg gomba
- fehérbors
- 1 dl tejszín
- só
- fél dl olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 tojás
- 5 dkg juhtúró
- 2 evőkanál búzadara
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk az olajon, beletesszük az apró kockára vágott húst, sóval, borssal, tárkonnyal, babérlevéllel ízesítjük, és addig pároljuk, míg félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk az apró kockára vágott vegyes zöldségeket és tovább pároljuk. Amikor megpuhult, beletesszük a kockára vágott gombát, a zöldborsót és a citromot, és felengedjük vízzel. Miután a leves felforrt, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A lisztből, búzadarából, tojásból és juhtúróból masszát gyúrunk, apró gombócokat formázunk, és beletesszük a forrásban lévő levesbe. Tálalás előtt tejszínnel díszítjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept