Spárgakrémes tészta

Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Andie Macdowell lánya ugyanolyan szép, mint édesanyja: a 24 éves Margaret Qualley színésznőként bontogatja szárnyait »

Egyszerű ételek, amik felgyorsítják az öregedést: a reggeli pirítósban sem bízhatunk »

Sikkes és nőies: mutatjuk a legszebb virágmintás blúzokat, árral, lelőhellyel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Spárgakrémes tészta

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 cs zöld spárga
  • 15 dkg szélesmetélt
  • 1,5 dl tejszín
  • 10-15 dkg mascarpone
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fehér bors
  • 5 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

A spárga fás részeit levágjuk. Ezután levágjuk a rügyeket, majd a megmaradt szárat kettévágjuk.

Egy edénybe beletesszük a rügyeket, majd felöntjük vízzel, és a forrástól számítva kb. 3 percig főzzük. Ezután szűrőkanállal kiszedjük, és hideg vízzel leöblítjük. Jól lecsepegtetjük, és félretesszük.

A megmaradt forró vízbe ezután beletesszük a feldarabolt szárakat, majd kb. 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, jól lecsepegtetjük.

A tejszínt egy serpenyőbe öntjük, majd belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, és 1-2 percig kevergetve kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.
A fokhagymás tejszínhez hozzáadjuk a puhára főtt spárgaszárakat, és botmixerrel pépesítjük. Ezután hozzáadjuk a mascarponét, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, majd állandó kevergetés mellett, pár perc alatt összefőzzük. Végül hozzáadjuk a puhára főtt spárgarügyeket, majd óvatosan összekeverjük, és kiforraljuk.

A tésztát enyhén sós vízbe puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, és az elkészült spárgakémhez öntjük. Óvatosan összekeverjük, hogy a tésztát mindenhol befedje a krém.

Tálaláskor a tésztát tányérra szedjük, majd a tetejét sajtforgáccsal (v. reszelt sajttal) megszórjuk.

Ezt is szeretjük