Karfiolos-sajtmártásos spagetti

Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Nem találunk szavakat a hímzett napszemüvegre: Ulyana Sergeenko nagyot alkotott »

Gyönyörű esküvői ruhák tavaszra: 7 trend, ami inspirálhat a ruhaválasztásnál »

Egyszerű, házi recept, amitől újra fényesek lesznek az ékszereid: eltünteti az elszíneződéseket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Karfiolos-sajtmártásos spagetti

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 kisebb karfiol
  • 15 dkg spagetti tészta
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek liszt
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 1 tk őrölt mustármag
  • 1 tk ételízesítő
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedjük rózsáira, majd enyhén sós, bő vízben főzzük a spagettivel együtt puhára.(Mire a tészta megfő, annyi idő a karfiolnak is elég, hogy ne főljön szét, és még roppanós maradjon.)
Ezután szűrjük le, és alaposan csepegtessük le.
Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet, és az őrölt mustármagot, (én mozsárban törtem össze a mustármagot) majd pár perc alatt pirítsuk meg.
Ezután állandó keverés mellett öntsük hozzá a tejet, majd kézi habverővel keverjük simára. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval és ételízesítővel. Végül adjunk hozzá 10 dkg reszelt sajtot, majd kevergetve főzzük pár percig.

Az elkészült sajtmártáshoz óvatosan keverjük hozzá a tésztát és a karfiolt, majd öntsük bele egy vajjal kikent jénai tálba, vagy egy kisebb tepsibe.
Ezután a maradék sajtot reszeljük rá a tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.

A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk.

Ezt is szeretjük