Karfiolos-sajtmártásos spagetti
Karfiolos-sajtmártásos spagetti
Hozzávalók 2 személyre
- 1 kisebb karfiol
- 15 dkg spagetti tészta
- 3 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 2,5 dl tej
- 15 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 1 tk őrölt mustármag
- 1 tk ételízesítő
Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, majd enyhén sós, bő vízben főzzük a spagettivel együtt puhára.(Mire a tészta megfő, annyi idő a karfiolnak is elég, hogy ne főljön szét, és még roppanós maradjon.)
Ezután szűrjük le, és alaposan csepegtessük le.
Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet, és az őrölt mustármagot, (én mozsárban törtem össze a mustármagot) majd pár perc alatt pirítsuk meg.
Ezután állandó keverés mellett öntsük hozzá a tejet, majd kézi habverővel keverjük simára. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval és ételízesítővel. Végül adjunk hozzá 10 dkg reszelt sajtot, majd kevergetve főzzük pár percig.
Az elkészült sajtmártáshoz óvatosan keverjük hozzá a tésztát és a karfiolt, majd öntsük bele egy vajjal kikent jénai tálba, vagy egy kisebb tepsibe.
Ezután a maradék sajtot reszeljük rá a tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.
A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept