Harcsa vincellér módra

Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Lenny Kravitz lánya a dögös rúzsokra esküszik: az Yves Saint Laurent-t inspirálta »

Grízes dudorok a felkaron és a combon: mit tehetsz a keratosis pilaris ellen? »

A nyár kedvenc fazonjai voltak, de ősszel még divatosabbak lesznek: hosszú szoknyák árakkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Harcsa vincellér módra

Hozzávalók 2 személyre:

  • 60 dkg afrikai harcsafilé
  • 50 dkg vörös szőlő
  • 3 dl vörösbor
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • őrölt fehér bors
  • 1 db babérlevél
  • 3-4 db szegfűszeg
  • 1 mk fahéj
  • 2 ek méz
Recept idők

Elkészítés:

A harcsafilét ízlés szerint besózzuk, és megszórjuk őrölt fehér borssal, majd 30 percig állni hagyjuk, hogy az ízek kicsit átjárják.
Ezután beletesszük egy serpenyőbe, felöntjük a borral, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a szegfűszeget, és az ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahajat.
Lefedve kb. 10 perc alatt készre kell párolni a harcsaszeleteket, majd kiszedni és tálalásig melegen tartani.

A visszamaradt fűszeres borba, belekanalazzuk a mézet, hozzáadjuk a vajat, majd kevergetve addig melegítjük, míg a vaj teljesen felolvad.
Ezután beletesszük a leszemezett szőlőt, majd szép lassan, néha óvatosan megkeverve, kb 5 percig főzzük.

A kukoricakeményítőt egy pici vízzel simára keverjük, és állandó keverés mellett a szőlőhöz csorgatjuk. Végül óvatosan kevergetve kiforraljuk, hogy kicsit besűrűsödjön a mártás.

Tálaláskor a harcsaszeleteket a szőlőmártással és párolt rizzsel kínáljuk.

Ezt is szeretjük