Harcsa vincellér módra

Ez is érdekelhet

Egyre népszerűbb Magyarországon a biztonságos látásjavító lézerkezelés: gyors és fájdalommentes (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Ezt a trükköt vesd be a cipőfűzővel: megváltozik tőle az egész szetted »

Bőrpuhító, házi fürdőgolyó tejporból: a kényeztető fürdő legfontosabb kelléke »

Hogyan viseld a leggings-t, hogy sikkes legyen? 6 divatos szettet mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Harcsa vincellér módra

Hozzávalók 2 személyre:

  • 60 dkg afrikai harcsafilé
  • 50 dkg vörös szőlő
  • 3 dl vörösbor
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • őrölt fehér bors
  • 1 db babérlevél
  • 3-4 db szegfűszeg
  • 1 mk fahéj
  • 2 ek méz
Recept idők

Elkészítés:

A harcsafilét ízlés szerint besózzuk, és megszórjuk őrölt fehér borssal, majd 30 percig állni hagyjuk, hogy az ízek kicsit átjárják.
Ezután beletesszük egy serpenyőbe, felöntjük a borral, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a szegfűszeget, és az ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahajat.
Lefedve kb. 10 perc alatt készre kell párolni a harcsaszeleteket, majd kiszedni és tálalásig melegen tartani.

A visszamaradt fűszeres borba, belekanalazzuk a mézet, hozzáadjuk a vajat, majd kevergetve addig melegítjük, míg a vaj teljesen felolvad.
Ezután beletesszük a leszemezett szőlőt, majd szép lassan, néha óvatosan megkeverve, kb 5 percig főzzük.

A kukoricakeményítőt egy pici vízzel simára keverjük, és állandó keverés mellett a szőlőhöz csorgatjuk. Végül óvatosan kevergetve kiforraljuk, hogy kicsit besűrűsödjön a mártás.

Tálaláskor a harcsaszeleteket a szőlőmártással és párolt rizzsel kínáljuk.

Ezt is szeretjük