Isteni töltött gomba
Isteni töltött gomba
Hozzávalók 4 személyre
- 10 fej szép gomba
- 1 fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyemzöld összevágva
- 2 db tojás zsemlemorzsa
- 10 dkg sajt reszelve(de lapkasajt is jó szétvágva)
- olaj
Elkészítés:
A gombafejeket megmossuk, tönkjüket kiszedjük. Nem dobjuk el, hanem jó apróra összevágjuk, csakúgy, mint a hagymát és a fokhagymát. Egy lábosba kevés olajat öntünk, rátesszük az összevagdalt hozzávalókat, megszórjuk őrölt borssal és ételízesítővel, majd pár perc alatt megpároljuk. Levesszük a tűzről, és hozzá ütjük a tojásokat, beleszórjuk a petrezselyemzöldet. Megszórjuk annyi zsemlemorzsával, hogy a töltelék összeálljon, de ne legyen túl kemény. Ezt a masszát töltjük a gombafejekbe. A tetejükre kerül a reszelt sajt, és egy jénaiba téve mehetnek a sütőbe. Nem kell neki sok idő, a gomba is megpuhul, mire a sajt közepes lángon ráolvad.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept