Pácolt oldalas

Ez is érdekelhet

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Ezt tedd, ha kimostad a zsebkendőt a ruhával: ne rakd vissza a mosógépbe! »

A 36 éves Anne Hathaway több Photoshopot kapott a kelleténél: csak a mosolyáról lehet felismerni »

Smink a szemüveg alá: nem szűkül be a tekinteted, ha így fested ki »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pácolt oldalas

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg oldalas
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • _A páchoz ízlés szerint_:
  • őrölt kömény
  • őrölt bors
  • csípős ketchup
  • 1 dl olaj
Recept idők

Elkészítés:

A pác hozzávalóit kanállal egy tálba jól összekeverem, belenyomom a fokhagymagerezdeket is. A 2-3 ujjnyi csíkokra elvagdalt oldalast beleforgatom jól a pácba, majd pár órán át hagyom (legjobb egy éjszaka)hogy az ízek átjárják. Sütés előtt bepakolom a húst egy sütőzacskóba, hozzákanalazom a megmaradt pácot is. A zacskót bezárom(én s zacskó tetejéből vágtam le egy csíkot, azzal kötöttem össze)és hústűvel pár helyen megszúrom, hogy a gőz ne feszítse szét. Előmelegített sütőbe teszem közepes lángon jó egy órára. Ez idő alatt szépen megsül. Utána a zacskót szétnyitom nagyon óvatosan, nehogy a felcsapó gőz megégessen, és ha szükséges, még kicsit pirítom a hús tetejét.

1
2
Ezt is szeretjük