Pácolt oldalas
Pácolt oldalas
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg oldalas
- 3-4 gerezd fokhagyma
- _A páchoz ízlés szerint_:
- őrölt kömény
- őrölt bors
- csípős ketchup
- 1 dl olaj
Elkészítés:
A pác hozzávalóit kanállal egy tálba jól összekeverem, belenyomom a fokhagymagerezdeket is. A 2-3 ujjnyi csíkokra elvagdalt oldalast beleforgatom jól a pácba, majd pár órán át hagyom (legjobb egy éjszaka)hogy az ízek átjárják. Sütés előtt bepakolom a húst egy sütőzacskóba, hozzákanalazom a megmaradt pácot is. A zacskót bezárom(én s zacskó tetejéből vágtam le egy csíkot, azzal kötöttem össze)és hústűvel pár helyen megszúrom, hogy a gőz ne feszítse szét. Előmelegített sütőbe teszem közepes lángon jó egy órára. Ez idő alatt szépen megsül. Utána a zacskót szétnyitom nagyon óvatosan, nehogy a felcsapó gőz megégessen, és ha szükséges, még kicsit pirítom a hús tetejét.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept