Csirketorta ínyenceknek

Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Leesett az internetezők álla a fiatal nő fotójától: mitől néz ki így a bőre? »

Így teheted még különlegesebbé a fekete rúzst: csodálatos, ezüstös smink »

Az éjszaka királynőjeként pózol Gisele Bündchen: a 38 éves modell ilyen gyönyörű »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csirketorta ínyenceknek

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1/2 kg csirkemell
  • 3 darab zsemle
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 pohár zöldborsó
  • 1 pohár főtt kukorica
  • 4 fej csiperke gomba
  • 3 főtt tojás
  • 3 nyers tojás
  • bors
  • piros paprika
  • csirke fűszerkeverék
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, sóval és csirke fűszersóval bedörzsöljük, majd félretesszük. Ezután elkészítjük a tölteléket. A zsemléket vízben megáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk és egy tálba tesszük. A hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát áttörjük, a főtt tojásokat felkockázzuk, a gombát úgy szintén, a petrezselymet felaprítjuk és az egészet a zsemlékhez adjuk. Beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a borsót és a kukoricát is. Ízesítjük sóval, borssal és egy kevés piros paprikával. Alaposan kikeverjük a masszát. Egy kerek jénai tálat kivajazunk, beletöltjük a fele mennyiségű masszát, kirakjuk a tetejét a fűszeres csirke szeletekkel, majd rákenjük a maradék tölteléket. 175 C-on, 45-50 percig sütjük, míg megpirul a teteje. Burgonyapürével és kovászos uborkával tálaljuk.

Ezt is szeretjük