Olasz húsgombócos spagetti

Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

Így szabadulj meg a háton lévő pattanástól: 7 tipp, ami gyors javulást hoz »

A szezon új trendje a gombaszőke haj: jobban néz ki, mint ahogy hangzik »

A 90-es években mindenkinek volt, most megint ezerrel hódít a bokalánc: minden szettet feldob »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Olasz húsgombócos spagetti

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25-25 dkg sertés illetve marha darált hús
  • 1 tojás
  • 1/2 pohár zsemlemorzsa
  • 1 gerezd átnyomott fokhagyma
  • 1/2 csokor aprított petrezselyemzöld
  • 2-3 levél aprított friss bazsalikomlevél
  • őrölt színes borskeverék
  • 1 db magozott és felaprított chili paprika
  • Paradicsomszósz: 4 evőkanál sűrített paradicsom vagy 1 hámozott paradicsom konzerv, 1/2 fej aprított hagyma, 1 gerezd átnyomott fokhagyma, 1/2 pohár fehérbor, 1 csapott evőkanál liszt, 4-5 friss bazsalikom levél, só, bors, csipet cukor, 1 evőkanál ketchup
Recept idők

Elkészítés:

A darált húshoz hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd alaposan elkeverjük az egészet. Kicsit állni hagyjuk, majd apró gombócokat pödrünk a masszából. Kevés olajat hevítünk, és kisütjük benne a húsgombócokat. Mikor kisültek, letakarjuk és melegen tartjuk őket. Míg sülnek a húsgombócok, addig kifőzzük a spagettit és elkészítjük a paradicsomszószt. Kevés olajat hevítünk, majd a kétféle hagymát üvegesre pirítjuk benne. Hozzáadjuk a lisztet és átpirítjuk azzal is. Ezután beletesszük a paradicsomot, a bort, egy kevés vizet, és állandóan kevergetve összeforraljuk a mártást. Hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot és a fűszereket. Összefőzzük. Akkor jó, ha szép fényes és krémes mártást kapunk. Ezután már csak össze kell forgatni a szószt a kifőtt és leszűrt tésztával és a tetejére ültetni az aranyló gombócokat. Azon nyomban, forrón tálaljuk az ételt...

Ezt is szeretjük