Mátrai borzaska ínyenceknek

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mátrai borzaska ínyenceknek

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 szelet karaj / csirkemell vagy pulykamell
  • bors
  • 2 nagyobb burgonya
  • 1 tojás
  • liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejföl
  • 20 dkg trappista sajt
Recept idők

Elkészítés:

A húst besózzuk, borsozzuk, kissé kiklopfoljuk. A burgonyát sajtreszelőn lereszeljük, beleütjük a tojást és annyi lisztet és kevéske vizet keverünk hozzá, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk. A masszát ízesítjük sóval, borssal és egy kevés szárított fokhagymával. A hússzeleteket lisztbe megforgatjuk, majd belemártjuk a burgonyás masszába. Forró olajban, közepes tűznél, aranysárgára sütjük a hússzeleteket. Míg sül a hús, addig a tejfölben elkeverünk 3 gerezd átnyomott fokhagymát és ízlés szerint sót. A sajtot lereszeljük. A kisült hússzeletekre kanalazzunk a fokhagymás tejfölből, majd bőven szórjuk meg őket reszelt sajttal is. Párolt rizzsel és sült burgonyával, forrón tálaljuk az ételt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük