Mátrai borzaska ínyenceknek

Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Helyes kontúrozással szépen hangsúlyozható az arcforma: megmutatjuk, hogyan csináld »

Botrány a Victoria’s Secretnél: ezért nem lesz idén divatbemutató »

Természetes anti-aging fegyver: ha nem bízol a retinolban, próbáld ki a bakuchiolt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mátrai borzaska ínyenceknek

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet karaj / csirkemell vagy pulykamell
  • bors
  • 2 nagyobb burgonya
  • 1 tojás
  • liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejföl
  • 20 dkg trappista sajt
Recept idők

Elkészítés:

A húst besózzuk, borsozzuk, kissé kiklopfoljuk. A burgonyát sajtreszelőn lereszeljük, beleütjük a tojást és annyi lisztet és kevéske vizet keverünk hozzá, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk. A masszát ízesítjük sóval, borssal és egy kevés szárított fokhagymával. A hússzeleteket lisztbe megforgatjuk, majd belemártjuk a burgonyás masszába. Forró olajban, közepes tűznél, aranysárgára sütjük a hússzeleteket. Míg sül a hús, addig a tejfölben elkeverünk 3 gerezd átnyomott fokhagymát és ízlés szerint sót. A sajtot lereszeljük. A kisült hússzeletekre kanalazzunk a fokhagymás tejfölből, majd bőven szórjuk meg őket reszelt sajttal is. Párolt rizzsel és sült burgonyával, forrón tálaljuk az ételt.

Ezt is szeretjük