Mátrai borzaska ínyenceknek
Mátrai borzaska ínyenceknek
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet karaj / csirkemell vagy pulykamell
- só
- bors
- 2 nagyobb burgonya
- 1 tojás
- liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 dl tejföl
- 20 dkg trappista sajt
Elkészítés:
A húst besózzuk, borsozzuk, kissé kiklopfoljuk. A burgonyát sajtreszelőn lereszeljük, beleütjük a tojást és annyi lisztet és kevéske vizet keverünk hozzá, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk. A masszát ízesítjük sóval, borssal és egy kevés szárított fokhagymával. A hússzeleteket lisztbe megforgatjuk, majd belemártjuk a burgonyás masszába. Forró olajban, közepes tűznél, aranysárgára sütjük a hússzeleteket. Míg sül a hús, addig a tejfölben elkeverünk 3 gerezd átnyomott fokhagymát és ízlés szerint sót. A sajtot lereszeljük. A kisült hússzeletekre kanalazzunk a fokhagymás tejfölből, majd bőven szórjuk meg őket reszelt sajttal is. Párolt rizzsel és sült burgonyával, forrón tálaljuk az ételt.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept