Gomba vadasan

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

Elszívja az izzadságot, és kényelmesebbé teszi a cipőt: 5 eset, amikor kisegíthet egy intimbetét »

Hajmeresztő pulóverek a 80-as évekből – Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk-e »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gomba vadasan

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1/2 kg nagyobb csiperke gomba
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 nagyobb sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1/2 kisebb zellergumó
  • 2-3 babérlevél
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 vastag szelet kenyér
  • 2 dl tejföl
  • 1 kanál liszt
  • 1 kanál mustár
  • 1/2 citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

A gombákat megmossuk, szárát kitörjük és egy lábos aljára tesszük. Rákarikázzuk a répákat az apróbb darabokra vágott zellert. A hagymát vastag karikákra vágjuk és azt is lábosba tesszük. Ízesítjük sóval, borssal, piros paprikával, majd az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Beledobjuk a babérleveleket, és a tetejére tesszük a szelet kenyeret. Fedővel lefedjük a lábast és lassú forralással addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Miután megfőtt, az egész gombákat kiszedjük egy tányérra, a babérleveleket kidobjuk belőle. Botmixerrel pürésítjük az egészet, majd a tejfölben elkeverjük a lisztet, a mustárt és a citromlevet. Ezzel behabarjuk a szószt, majd forralunk rajta egyet. Ha kell, még utána ízesítjük a mártást. Akkor finom, ha kissé pikáns. A főtt gombákat felszeleteljük és a szósz mellett, főtt spagettivel tálaljuk.

Ezt is szeretjük