Édesburgonya krémleves

Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Nem találunk szavakat a hímzett napszemüvegre: Ulyana Sergeenko nagyot alkotott »

Gyönyörű esküvői ruhák tavaszra: 7 trend, ami inspirálhat a ruhaválasztásnál »

Egyszerű, házi recept, amitől újra fényesek lesznek az ékszereid: eltünteti az elszíneződéseket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Édesburgonya krémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 nagyobb édes burgonya
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 kanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál gyömbérpor
  • őrölt bors
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • petrezselyemzöld
  • _A tálaláshoz_:
  • levesgyöngy
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, majd felkarikázzuk. A hagymát nagyon apró kockára felvágjuk, majd egy kevés oliva olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a burgonyát, majd annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen csak, hogy ellepi. Sóval, borssal és gyömbérrel ízesítjük. Lassú tűzön puhára pároljuk a burgonyát. A tejszínbe belekeverjük a lisztet. A levest botmixerrel pürésítjük, majd behabarjuk a tejszínnel. A levest, gyöngyökkel és petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.

Ezt is szeretjük