Zöldséges rántott palacsinta
Zöldséges rántott palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 8 db vékony palacsinta
- 2 db zsenge kis cukkini
- 20 dkg csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- só
- bors
- 20 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés:
A cukkinit és a gombát meghámozzuk és apróbb kockára felvágjuk. A hagymát szintén felkockázzuk. Kevés olajat forrósítunk, majd üvegesre pároljuk benne a hagymát, utána hozzáadjuk a cukkinit és a gombát. Sóval, borssal ízesítjük, majd nagy lángon hirtelen lepirítjuk az egészet. Nem kell túlságosan puhára párolni, elég ha kissé \"ress\" marad a zöldség. Mikor kész a zöldség, langyosra hűtjük. A palacsintákra teszünk egy kevés reszelt sajtot, ráhalmozunk a töltelékből, majd ismét megszórjuk a zöldségek tetejét egy kis reszelt sajttal, és úgy tekerjük fel a palacsintákat, mint a Hortobágyinál szokás. Bepanírozzuk a kész palacsintabatyukat, majd bő, forró olajban arany barnára sütjük. Zöldsalátával, tartármártással tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept