Karfiol petrezselymes krémmártással

Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Szőke, kék szemű magyar modellért rajong a divatvilág – A spanyol fotózás képei »

Leesett az internetezők álla a fiatal nő fotójától: mitől néz ki így a bőre? »

Így teheted még különlegesebbé a fekete rúzst: csodálatos, ezüstös smink »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Karfiol petrezselymes krémmártással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy fej friss karfiol
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 3 csapott kanál liszt
  • 3 kanál olaj
  • 2 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors
  • szerecsendió
  • kevés vaj
  • 5 dkg reszelt trappista sajt
  • párolt rizs
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt sós vízben puhára pároljuk, majd le csepegtetjük és jénai tálba tesszük. Minden rózsa tetejére teszünk egy körömnyi vajat és megszórjuk egy kevés reszelt trappista sajttal. Grillben pár perc alatt rápirítjuk a sajtot. Közben elkészítjük a petrezselyemmártás. Kevés olajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított petrezselymet. Állandóan kevergetve ezzel is átpirítjuk. A tejszínt és a tejet összekeverjük, majd folytonos keverés közben hozzáöntjük a petrezselymes alaphoz. Sűrű mártást főzünk belőle. Közben ízesítjük sóval, őrölt borssal és szerecsendióval. ha nagyon besűrűsödne, tejjel lazítjuk a mártást. A párolt rizst formázzuk, mártást merünk mellé, majd a mártásra ráültetjük a grillezett karfiol rózsákat. petrezselyem szórással, forrón tálaljuk az ételt.

Ezt is szeretjük