Karfiol petrezselymes krémmártással

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Csak egy pufidzsekit visel a dögös ducimodell: a bugyi lemaradt az öltözékből »

3 durva sminkbaki, amit mindenki azonnal kiszúr: mégis sokan elkövetik »

Ilyen reklám eddig még nem volt: nem a nők teste, az számított, ami belül van »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Karfiol petrezselymes krémmártással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy fej friss karfiol
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 3 csapott kanál liszt
  • 3 kanál olaj
  • 2 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors
  • szerecsendió
  • kevés vaj
  • 5 dkg reszelt trappista sajt
  • párolt rizs
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt sós vízben puhára pároljuk, majd le csepegtetjük és jénai tálba tesszük. Minden rózsa tetejére teszünk egy körömnyi vajat és megszórjuk egy kevés reszelt trappista sajttal. Grillben pár perc alatt rápirítjuk a sajtot. Közben elkészítjük a petrezselyemmártás. Kevés olajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított petrezselymet. Állandóan kevergetve ezzel is átpirítjuk. A tejszínt és a tejet összekeverjük, majd folytonos keverés közben hozzáöntjük a petrezselymes alaphoz. Sűrű mártást főzünk belőle. Közben ízesítjük sóval, őrölt borssal és szerecsendióval. ha nagyon besűrűsödne, tejjel lazítjuk a mártást. A párolt rizst formázzuk, mártást merünk mellé, majd a mártásra ráültetjük a grillezett karfiol rózsákat. petrezselyem szórással, forrón tálaljuk az ételt.

Ezt is szeretjük