Csirkemellsaláta

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Selymesen puha kezek egész télen: házi pakolás száraz, repedezett bőrre »

Csodát tesz a kiszáradt bőrrel, ha naponta ezt iszod: pillanatok alatt felfrissülsz tőle »

6 híres nő, aki az életben sokkal szebb, mint a retusált címlapokon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csirkemellsaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • kevés ételízesítő a főzőléhez
  • 50 dkg kígyóuborka
  • 6 db tojás
  • 50 dkg csemegekukorica
  • 0,5 dl fehérbor
  • 1 kis fej saláta

Tartármártáshoz

  • 4 dl tejföl
  • kb. 2 dl majonéz
  • 2 teáskanál mustár
  • csipetnyi só
  • pár csepp citromlé
  • 2 csapott kávéskanál porcukor
  • csipetnyi őrölt fehérbors
Recept idők

Elkészítés:

A 60 dkg csirkemellfilét 1,5 liter ételízesítős vízben (ha van csontleves vagy húsleves, abban még finomabb ) puhára főzzük.
Ha kihűlt a hús, kisebb csíkokra vágjuk.
Ugyanígy csíkokra vágjuk a kígyóuborkát, amit kicsit megsózunk, hogy a levét ki lehessen nyomni.
A tartármártáshoz a hozzávalókat tetszőleges sorrendben egy tálba tesszük, majd kb. két percen keresztül kikeverjük.
Egy mély tálba tesszük a tartármártást, ebbe óvatosan belekeverjük, beleforgatjuk a húst, a levétől kinyomkodott uborkát, 6 db kockára vágott főtt tojást, és az 50 dkg csemegekukoricát.
Végül 0,5 dl fehérborral, mustárral és őrölt fehérborssal ízesítjük.
Jól lehűtve, salátalevéllel bélelt kehelyben tálaljuk.
Ha van idő, akkor 2-3 órára a hűtőbe téve még jobban összeérnek az ízek.

Ezt is szeretjük