Céklaleves

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

beauty and style

Ilyen reklám eddig még nem volt: nem a nők teste, az számított, ami belül van »

Selymesen puha kezek egész télen: házi pakolás száraz, repedezett bőrre »

Csodát tesz a kiszáradt bőrrel, ha naponta ezt iszod: pillanatok alatt felfrissülsz tőle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Céklaleves

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 nagy cékla
  • 1 db lilahagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 db húsleveskocka
  • bazsalikom
  • 1 ek méz
  • őrölt fehér bors
  • 1 citrom leve
  • 5 dkg margarin
Recept idők

Elkészítés:

A céklát megpucoljuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
A hagymát apró kockákra vágjuk, majd egy edénybe tesszük és a margarinon elkezdjük párolni. Ha már üvegesre párolódott, hozzáadjuk a céklát és együtt pároljuk még pár percig. Közben ízlés szerint fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd jó fél órán át főzzük. Ezután levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük. Ha túl sűrű lenne, pici vizet öntünk hozzá. Visszatesszük a tűzre, majd belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a mézet, és jól kiforraljuk. Amikor már forr, állandó keverés mellett hozzákeverjük a tejszínt. Összeforraljuk, de főzni már nem kell.

Egy teflon serpenyőbe tesszük a mandulát, és gyenge lángon kicsit megpörköljük.
Tálaláskor a leves tetejére szórjuk a pörkölt mandulát.

Ezt is szeretjük