Töltött karaj
Töltött karaj
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg karajszelet
- 1 db zsemle
- 1 db tojás
- 25 dkg kacsamáj
- 10 dkg sajt
Elkészítés:
Sütőtálat kivajazok,lefektetem sűrűn egymás mellé a nagyon kicsit kiklopfolt,sózott karajszeleteket, ráterítem a tölteléket, a tetejét ismét karajszeletekkel befedem, kevés vizet öntök alá, lefedem alufóliával és a sütőben megsütöm. Majd amikor átsült az egész töltött hús, sajtot reszelek rá, vissza a sütőbe és szép pirosasra sütöm a sajtot a tetején.
Hidegen és melegen is finom, kiadós étel.
Töltelék: Zsemlét megáztatom tejben, kinyomkodom, hozzáadom az apróra vágott(nem túl kicsire)kacsamájat, felaprított petrezselymet,kevés majorannát,sót fehérborsot, 1 tojást ezt terítem rá a karajszeletekre.
Szépen lehet szeletelni.Melegen burgonyapürével, petrezselymes burgonyával lehet tálalni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept