Töltött karaj
Töltött karaj
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg karajszelet
- 1 db zsemle
- 1 db tojás
- 25 dkg kacsamáj
- 10 dkg sajt
Elkészítés:
Sütőtálat kivajazok,lefektetem sűrűn egymás mellé a nagyon kicsit kiklopfolt,sózott karajszeleteket, ráterítem a tölteléket, a tetejét ismét karajszeletekkel befedem, kevés vizet öntök alá, lefedem alufóliával és a sütőben megsütöm. Majd amikor átsült az egész töltött hús, sajtot reszelek rá, vissza a sütőbe és szép pirosasra sütöm a sajtot a tetején.
Hidegen és melegen is finom, kiadós étel.
Töltelék: Zsemlét megáztatom tejben, kinyomkodom, hozzáadom az apróra vágott(nem túl kicsire)kacsamájat, felaprított petrezselymet,kevés majorannát,sót fehérborsot, 1 tojást ezt terítem rá a karajszeletekre.
Szépen lehet szeletelni.Melegen burgonyapürével, petrezselymes burgonyával lehet tálalni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept