Zsemle házilag - sárgarépás vajkrémmel

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Selymesen puha kezek egész télen: házi pakolás száraz, repedezett bőrre »

Csodát tesz a kiszáradt bőrrel, ha naponta ezt iszod: pillanatok alatt felfrissülsz tőle »

6 híres nő, aki az életben sokkal szebb, mint a retusált címlapokon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Zsemle házilag - sárgarépás vajkrémmel

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál szőlőmagolaj (vagy 1,5 evőkanál olívaolaj)
  • 1,5 dl tej (2,8%-os)
  • 1 mokkáskanál só
  • tetejére ízlés szerint szezámmag, lenmag, tökmag, mák, stb.
  • vajkrém
  • sárgarépa
  • balzsamecet
Recept idők

Elkészítés:

Zsemlék elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk (hamarabb felfut, ha a tetejére szórunk egy pici lisztet). A lisztet összekeverjük a tojással, tejjel, sóval, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt ,majd a szőlőmagolajat. A tésztát hólyagosra keverjük, és kb. fél óra alatt meleg helyen megkelesztjük. A megkelt tésztából 12db gombócot formálunk és olajjal kikent tepsire helyezzük. Sütőpapírt is használhatunk helyette, de akkor a szilikonos fajtát válasszuk, különben leragadnak a zsemlék. A tetejét tojássárgával megkenjük és megszórjuk szezámmaggal, mákkal, stb. További fél órát pihentetjük még így, majd előmelegített sütőben, 180°C-on (közepes hőmérsékleten) 15-20 perc alatt megsütjük. 3-4 napig is ropogósan friss marad.

Sárgarépás vajkrém elkészítése:
A bolti, sima, natúr vajkrémbe (250gr) belereszelünk 1 egész sárgarépát, hozzáadunk 2 csepp balzsamcetet és az egészet összekeverjük. A frissen sült zsemlékre kenjük! Jó étvágyat hozzá!

Ezt is szeretjük