Zsemle házilag - sárgarépás vajkrémmel

Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Ilyen melltartó illik a mellformádhoz: a megfelelő fazon a szép dekoltázs titka »

A ’80-as évek ikonikus fülbevalója visszatér: neked is volt ilyen? »

Ősi bőrszépítő összetevők: ezeket használták régen a nők, és ma is beválnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Zsemle házilag - sárgarépás vajkrémmel

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál szőlőmagolaj (vagy 1,5 evőkanál olívaolaj)
  • 1,5 dl tej (2,8%-os)
  • 1 mokkáskanál só
  • tetejére ízlés szerint szezámmag, lenmag, tökmag, mák, stb.
  • vajkrém
  • sárgarépa
  • balzsamecet
Recept idők

Elkészítés:

Zsemlék elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk (hamarabb felfut, ha a tetejére szórunk egy pici lisztet). A lisztet összekeverjük a tojással, tejjel, sóval, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt ,majd a szőlőmagolajat. A tésztát hólyagosra keverjük, és kb. fél óra alatt meleg helyen megkelesztjük. A megkelt tésztából 12db gombócot formálunk és olajjal kikent tepsire helyezzük. Sütőpapírt is használhatunk helyette, de akkor a szilikonos fajtát válasszuk, különben leragadnak a zsemlék. A tetejét tojássárgával megkenjük és megszórjuk szezámmaggal, mákkal, stb. További fél órát pihentetjük még így, majd előmelegített sütőben, 180°C-on (közepes hőmérsékleten) 15-20 perc alatt megsütjük. 3-4 napig is ropogósan friss marad.

Sárgarépás vajkrém elkészítése:
A bolti, sima, natúr vajkrémbe (250gr) belereszelünk 1 egész sárgarépát, hozzáadunk 2 csepp balzsamcetet és az egészet összekeverjük. A frissen sült zsemlékre kenjük! Jó étvágyat hozzá!

Ezt is szeretjük