Hortobágyi csirkehúsos palacsinta
Hortobágyi csirkehúsos palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 12 db palacsinta
- fél kg csirkemellfilé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- 1-2 gerezd fokhagyma
- csípős paprikakrém
- tejföl ízlés szerint
Elkészítés:
1. A palacsintákat előre kisütjük.
2. Csirkepörköltet készítünk: kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet. Fehéredésig pároljuk. Félrehúzva a tűzről megszórjuk pirospaprikával, felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával, paprikakrémmel ízesítjük és fedő alatt közepes lángon addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.
3. Amikor a pörkölt kész, a szaft kb. 1/3-át kivesszük, félretesszük.
4. A húst a maradék lével botmixerrel pürésítjük, tejfölt adunk hozzá, ízlés szerint még fűszerezzük, összeforraljuk. Jó sűrű állaga legyen.
5. A maradék szaftot tejföllel besűrítjük. ( Ha sűrűre szeretnénk, mehet bele pici liszt is, de a palacsinta úgyis beszívja a szaft nagy részét.)
6. A csirkés töltelékkel betöltjük a palacsintákat, a két oldalát visszahajtjuk,majd háromba hajtjuk. Tűzálló tálba tesszük őket, lelocsoljuk a tejfölös szafttal és 180 fokra előmelegített sütőben kb. félóra-40 perc alatt készre sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept