no

Hortobágyi csirkehúsos palacsinta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hortobágyi csirkehúsos palacsinta

Hozzávalók 4 személyre

  • 12 db palacsinta
  • fél kg csirkemellfilé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • csípős paprikakrém
  • tejföl ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

1. A palacsintákat előre kisütjük.
2. Csirkepörköltet készítünk: kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet. Fehéredésig pároljuk. Félrehúzva a tűzről megszórjuk pirospaprikával, felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával, paprikakrémmel ízesítjük és fedő alatt közepes lángon addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.
3. Amikor a pörkölt kész, a szaft kb. 1/3-át kivesszük, félretesszük.
4. A húst a maradék lével botmixerrel pürésítjük, tejfölt adunk hozzá, ízlés szerint még fűszerezzük, összeforraljuk. Jó sűrű állaga legyen.
5. A maradék szaftot tejföllel besűrítjük. ( Ha sűrűre szeretnénk, mehet bele pici liszt is, de a palacsinta úgyis beszívja a szaft nagy részét.)
6. A csirkés töltelékkel betöltjük a palacsintákat, a két oldalát visszahajtjuk,majd háromba hajtjuk. Tűzálló tálba tesszük őket, lelocsoljuk a tejfölös szafttal és 180 fokra előmelegített sütőben kb. félóra-40 perc alatt készre sütjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük