Fokhagymás-tejfölös csirkemell

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

10 téli szett fekete-fehérben: így kombináld, és mindig nőies leszel »

3 természetes hajvilágosító módszer, ha télen is napszítta tincseket szeretnél »

Elrontottad a szemsminkedet? Ettől az 1 perces trükktől profi munkának fog tűnni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fokhagymás-tejfölös csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 90 dkg csirkemell
  • 3 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis pohár tejföl ( 175 gr)
  • bors
  • pirospaprika
  • pirosarany
  • liszt
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

1. A húst megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, sózzuk.
2. Paprikás lisztben megforgatjuk őket, és kevés olajon elősütjük mindkét oldalukat 2-3 perc alatt. Félretesszük.
3. Egy lábasban olajat hevítünk, üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadunk 3 gerezd vékonyra karikázott fokhagymát is.Félrehúzzuk a tűzről,megszórjuk pirospaprikával és felöntjük 2 nagy pohár vízzel.
4. Ezután mehet a pörköltalapba só, bors, pirosarany.
5. Beletesszük a hússzeleteket és ha szükséges, annyi vízzel pótoljuk, hogy ellepje a húsokat. Fedő alatt közepes lángon kb. 20 percig főzzük.
6. A tejfölt 1 ek. liszttel csomómentesre keverjük és behabarjuk vele a pörköltet. További 10 percig főzzük, addigra kellően sűrű lesz, a hús is megpuhul és beveszi az ízeket.
Tésztával vagy nokedlivel tálaljuk.

Ezt is szeretjük