Hurkával töltött sertéskaraj

Ez is érdekelhet

Egyre népszerűbb Magyarországon a biztonságos látásjavító lézerkezelés: gyors és fájdalommentes (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Hogyan viseld a leggings-t, hogy sikkes legyen? 6 divatos szettet mutatunk »

Sál 25 módon: jól mutatnak, és nem nehéz megkötni őket »

Ezt a képet mentsd le, ha esküvőd lesz: segít a ruhaválasztásban »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hurkával töltött sertéskaraj

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,2kg csontos sertéskaraj
  • 30dkg májas hurka
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 1 kiskanál fűszerpaprika
  • 1 ekanál só

A káposztához

  • 1 fej lilakáposzta
  • 1 dl fehérbor
  • 4 evőkanál
  • 10 százalékos ecet
  • 5 evőkanál étolaj
  • 8dkg cukor
  • 1 kiskanál őrölt köménymag
  • 1 kiskanál őrölt feketebors
  • 1 kiskanál só
Recept idők

Elkészítés:

A 2 ujjnyi vastagra vágott karajt a csonttal ellentétes oldalon felszúrjuk, megtöltjük a kész, bőr nélküli hurkatöltelékkel, majd hústűvel megtűzzük. A betöltött hús külső részét, sózzuk, megszórjuk őrölt köménymaggal, fűszerpaprikával, és 180 fokon sütjük. A káposztát vékonyra vágjuk, majd a kevés olajon elkaramellizált cukorba öntjük. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük köménnyel, majd felöntjük fehérborral. Fedő alatt puhára pároljuk, majd ecettel ízesítjük, és a töltött bordával tálaljuk.

Ezt is szeretjük