Szalonnával tűzdelt marhasült
Szalonnával tűzdelt marhasült
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg marhacomb
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2,5 dl víz vagy vörösbor
- 1 kiskanál tört feketebors,
- 2 kiskanál só
A körethez
- párolt rizs
- aszalt gyümölcsök
- olajos magvak
Elkészítés:
A szalonnát ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, a combot bedörzsöljük, sóval, borssal, megtűzdeljük szalonnacsíkokkal, sütőedénybe tesszük, és 160 fokon sütjük, közben aláöntjük a vörösbort, és lefedjük, és tovább sütjük. Vékonyan szeletelve tálaljuk, köret főtt rizs, amikor a rizs megpuhult,apróra vágott aszalt gyümölcsöket, olajos magokat keverünk hozzá.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept