Fetás madársalátás quiche
Fetás madársalátás quiche
Hozzávalók 2 személyre
20 cm-es quiche formához
- 30 dkg fagyasztott leveles tészta
- 2 dkg vaj
- 1/2 szál póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg friss madársaláta
- 1,5 dl főző tejszín
- 2-3 db tojás
- só
- bors
- szerecsendió
- 15 dkg feta sajt
A díszítéshez
- néhány darab fekete olívabogyó
- és pár darab salátalevelet tegyünk félre
Elkészítés:
A tésztát kiolvasztjuk, és ha szükséges kicsit kinyújtjuk majd kézzel a pités formába igazgatjuk, villával megszurkáljuk. Egy magas falú serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd a vékony szeletekre vágott hagymát ebben megpirítjuk, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát. Ezután a madársalátát enyhén megfonnyasztjuk, beleöntjük a tejszínt, végül a tojásokat keverjük hozzá, majd fűszerezzük. Kicsit hűtjük, majd a tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztán, majd a lereszelt sajttal megszórjuk.
180 C-os előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Akkor sült meg tökéletesen, ha a teteje kezd pirulni és a belseje még nem kemény. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd szétvágjuk, és így tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept