Fetás madársalátás quiche

Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Nem találunk szavakat a hímzett napszemüvegre: Ulyana Sergeenko nagyot alkotott »

Gyönyörű esküvői ruhák tavaszra: 7 trend, ami inspirálhat a ruhaválasztásnál »

Egyszerű, házi recept, amitől újra fényesek lesznek az ékszereid: eltünteti az elszíneződéseket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fetás madársalátás quiche

Hozzávalók 2 személyre:

20 cm-es quiche formához

  • 30 dkg fagyasztott leveles tészta
  • 2 dkg vaj
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg friss madársaláta
  • 1,5 dl főző tejszín
  • 2-3 db tojás
  • bors
  • szerecsendió
  • 15 dkg feta sajt

A díszítéshez

  • néhány darab fekete olívabogyó
  • és pár darab salátalevelet tegyünk félre
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát kiolvasztjuk, és ha szükséges kicsit kinyújtjuk majd kézzel a pités formába igazgatjuk, villával megszurkáljuk. Egy magas falú serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd a vékony szeletekre vágott hagymát ebben megpirítjuk, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát. Ezután a madársalátát enyhén megfonnyasztjuk, beleöntjük a tejszínt, végül a tojásokat keverjük hozzá, majd fűszerezzük. Kicsit hűtjük, majd a tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztán, majd a lereszelt sajttal megszórjuk.
180 C-os előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Akkor sült meg tökéletesen, ha a teteje kezd pirulni és a belseje még nem kemény. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd szétvágjuk, és így tálaljuk.

Ezt is szeretjük