Mézes-mustáros csirke házilag
Mézes-mustáros csirke házilag
Hozzávalók 4 személyre
- 8 db csirke felsőcomb
- 4-5 ek.mustár
- 4-5 ek.méz
- kevés balzsamecet
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kg burgonya
- bors
- só
- kakukkfű
- olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat beleforgatjuk a mustáros-mézes ecetes pácba, és frissen őrölt borssal, sóval ízesítjük.Félretesszük kb. 1 órát pihenni. Közben daraboljuk fel a nyers burgonyát, héjában karikázzuk fel a hagymát. A húst a páclével együtt borítsuk egy tepsibe. Tegyük rá a burgonyát,és a hagymát, locsoljuk meg egy kevés olajjal, majd az egészet jól keverjük össze. Sózzuk illetve adjunk még hozzá egy kevés mustárt, borsot, és szórjunk rá kakukkfüvet. Alufóliával lefedjük a tepsit, előmelegített sütőbe tesszük, és 200 c-on sütjük 35 percig. Végül alufóliát levéve hagyjuk még 10-15 percig sülni. Ha megpuhult,fordítsuk meg a húsokat.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept