Ropogós malac lencseágyon

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

Elszívja az izzadságot, és kényelmesebbé teszi a cipőt: 5 eset, amikor kisegíthet egy intimbetét »

Hajmeresztő pulóverek a 80-as évekből – Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk-e »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ropogós malac lencseágyon

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5kg malackaraj
  • 2 dl fehérbor
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kiskanál őrölt köménymag
  • 1 kiskanál őrölt bors
  • 2 kiskanál só

A lencséhez

  • 40dkg lencse
  • fél l füstölt lé
  • 1 evőkanál mustár
  • 5 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál 10 százalékos ecet
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 db babérlevél
Recept idők

Elkészítés:

A bőrös, csont nélküli karajt 15 percre a mélyhűtőbe tesszük. A bőrös oldaláról hosszában, keresztben beirdaljuk, ezután megfordítjuk, a húsát ízesítjük, sóval, köménymaggal, borssal, fokhagymával. Tepsibe tesszük, majd aláöntjük a bort, és letakarva sütjük. Ha kész, áthelyezzük egy hideg tálra, majd lesúlyozzuk, 3kg os sóval. A lencsét a füstölt lében felrakjuk főni, hozzáadjuk a fokhagymát, babérlevelet. Serpenyőben kevés olajon karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a mustárt, és a lisztet, aranybarnára pirítjuk, majd felöntjük forró vízzel, simára keverjük, és a megpuhult lencséhez adjuk, ezután hozzáadjuk az ecetet, és forraljuk. A sertéskarajt helyezzük bőrös felével lefelé, és felforrósított serpenyőben süssük pirosra mindkét oldalát. A forró lencsével tálaljuk.

Ezt is szeretjük