Ropogós malac lencseágyon
Ropogós malac lencseágyon
Hozzávalók 4 személyre
- 1,5kg malackaraj
- 2 dl fehérbor
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kiskanál őrölt köménymag
- 1 kiskanál őrölt bors
- 2 kiskanál só
A lencséhez
- 40dkg lencse
- fél l füstölt lé
- 1 evőkanál mustár
- 5 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál 10 százalékos ecet
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 db babérlevél
Elkészítés:
A bőrös, csont nélküli karajt 15 percre a mélyhűtőbe tesszük. A bőrös oldaláról hosszában, keresztben beirdaljuk, ezután megfordítjuk, a húsát ízesítjük, sóval, köménymaggal, borssal, fokhagymával. Tepsibe tesszük, majd aláöntjük a bort, és letakarva sütjük. Ha kész, áthelyezzük egy hideg tálra, majd lesúlyozzuk, 3kg os sóval. A lencsét a füstölt lében felrakjuk főni, hozzáadjuk a fokhagymát, babérlevelet. Serpenyőben kevés olajon karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a mustárt, és a lisztet, aranybarnára pirítjuk, majd felöntjük forró vízzel, simára keverjük, és a megpuhult lencséhez adjuk, ezután hozzáadjuk az ecetet, és forraljuk. A sertéskarajt helyezzük bőrös felével lefelé, és felforrósított serpenyőben süssük pirosra mindkét oldalát. A forró lencsével tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept