Gombás-zöldborsós ragu krumplirürén sütve

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gombás-zöldborsós ragu krumplirürén sütve

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej vöröshagyma
  • kb. 15 dkg zöldborsó
  • 1 kk só
  • bors
  • petrezselyem
  • pirospaprika
  • olaj
  • 3-4 fej közepes gomba

Körethez

  • 1 kg krumpliból krumplipüré (tej, vaj), kenéshez 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Az elkészítése, ugyanaz, mint a pörköltnek, csak előbb a gombát főzd puhára, félidőben add hozzá a zöldborsót;
Sűrűre főzd, ne legyen sok szaftja, az is \\\\\\\"ragacsos\\\\\\\" legyen;
Közben készítsd el a krumplipürét, de azt is sűrűre, hogy megtartsa formáját, ha kikanalazod.
Egy lapos tepsit picit olajozz be, erre nyomj - vagy kanalazz - kupacokat, mint egy kisebb zsömle, aminek a közepébe mélyíts lukat, mint fánkba a lekvárnak.
Ezekbe kanalazd be a zöldborsós ragut.
Kend be egészet felvert tojással.
Reszelj rá sajtot (ez el is maradhat).
Én általában ebből úgy 12 db-ot csinálok.
Mivel minden meg van főve, kb. 180-200 fokon csak a sajtot / tojást kell rápirítani kb. 15 perc.
Salátával, savanyúval, (gyerekem: ketchuppal) tálald.
Kevésnek tűnik látszatra, amikor a tányérba 2-3 db-ot teszünk, de én még nem találkoztam senkivel, aki a végén azt mondta volna: nem laktam jól!
Ízlése válogatja, én csináltam már ezt zöldborsó nélkül, gomba nélkül, hússal, lecsós verzióban is.
Isteni finom!
A krumplipüré miatt csak frissen jó!

Ezt is szeretjük