Ricottás gnocchi gyümölcsös camembert-szósszal és sült vargányával

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Selymesen puha kezek egész télen: házi pakolás száraz, repedezett bőrre »

Csodát tesz a kiszáradt bőrrel, ha naponta ezt iszod: pillanatok alatt felfrissülsz tőle »

6 híres nő, aki az életben sokkal szebb, mint a retusált címlapokon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ricottás gnocchi gyümölcsös camembert-szósszal

Hozzávalók 4 személyre:

  • Fél kg ricotta
  • Fél kg liszt + a sodráshoz
  • 1 tojás
  • só, bors
  • 40 dkg vargánya
  • 3 ek vaj
  • 1 ek szárított zsálya
  • 2 ek olívaolaj
  • 4,5 dl 20%-os tejszín
  • 20 dkg camembert
  • 3 ek aszalt áfonya
  • 1 érett őszibarack (vagy befőtt)
Recept idők

Elkészítés:

A ricottát összekeverjük a liszttel, egy tojással, sóval, borssal és annyi vízzel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán 2 cm átmérőjű rudakat sodrunk, késsel 1,5cm-es darabokat vágunk belőle és egy villával bordákat nyomunk rá. Lobogó sós vízbe szórjuk, miután feljöttek a víz felszínére, egy percig főzzük, majd szűrőkanállal az olívaolajba szedjük és átforgatjuk.
A szószhoz felmelegítjük a tejszínt, belekockázzuk a camembert-et. Beleszórjuk az áfonyát, alacsony lángon addig rotyogtatjuk, míg felolvad benne a sajt. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, fél centis kockákra vágott őszibarackot. Kicsit besűrítjük, és tálalhatjuk is.
A vajon megfuttatjuk a zsályát, benne megsütjük a gombaszeletek mindkét oldalát, kivéve sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor a gnocchira szedjük a szószt, erre tesszük a sült gombát.

Ezt is szeretjük