Ricottás gnocchi gyümölcsös camembert-szósszal és sült vargányával
Ricottás gnocchi gyümölcsös camembert-szósszal
Hozzávalók 4 személyre
- Fél kg ricotta
- Fél kg liszt + a sodráshoz
- 1 tojás
- só, bors
- 40 dkg vargánya
- 3 ek vaj
- 1 ek szárított zsálya
- 2 ek olívaolaj
- 4,5 dl 20%-os tejszín
- 20 dkg camembert
- 3 ek aszalt áfonya
- 1 érett őszibarack (vagy befőtt)
Elkészítés:
A ricottát összekeverjük a liszttel, egy tojással, sóval, borssal és annyi vízzel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán 2 cm átmérőjű rudakat sodrunk, késsel 1,5cm-es darabokat vágunk belőle és egy villával bordákat nyomunk rá. Lobogó sós vízbe szórjuk, miután feljöttek a víz felszínére, egy percig főzzük, majd szűrőkanállal az olívaolajba szedjük és átforgatjuk.
A szószhoz felmelegítjük a tejszínt, belekockázzuk a camembert-et. Beleszórjuk az áfonyát, alacsony lángon addig rotyogtatjuk, míg felolvad benne a sajt. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, fél centis kockákra vágott őszibarackot. Kicsit besűrítjük, és tálalhatjuk is.
A vajon megfuttatjuk a zsályát, benne megsütjük a gombaszeletek mindkét oldalát, kivéve sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor a gnocchira szedjük a szószt, erre tesszük a sült gombát.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept