Bográcsos egyveleg

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bográcsos egyveleg

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 nagy fej hagyma
  • 60 dkg lapocka
  • 50 dkg csirkemáj
  • 40 dkg zöldborsó
  • 40 dkg vegyes gomba
  • ízlés szerint só, bors,
  • pici pirospaprika
  • 1 db TV paprika
  • 1 db paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

A szalonna bőrével megsimogatom a bogrács oldalát, a szalonnát összekockázom, és kisütöm a zsírjára. A mosolygósra sült szalonnakockákra rádobom, az apróra vágott hagymát, majd amikor már színük a napra hajazik, a felkockázott lapocka vándorol a bográcsba, kifehéredésig kergetem a fakanállal a husikat. Ezt követően a paprika, meg a paradicsom, a bors és a pirospaprika (el is hagyható) kerül a bográcsba. Felöntöm egy pici vízzel, majd egy rottyanást követően beleirányítom a zöldborsót, a következő rottyanás után a felszeletelt gomba ugrik a bográcsba. Megkóstolom, és ha szükséges megsózom (csak óvatosan, mert a szalonna sós,) legvégén az összekockázott csirkemáj oson a raguba.
Köretnek párolt rizst, vagy frissen sült kenyeret ajánlok.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük