Bográcsos egyveleg
Bográcsos egyveleg
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 2 nagy fej hagyma
- 60 dkg lapocka
- 50 dkg csirkemáj
- 40 dkg zöldborsó
- 40 dkg vegyes gomba
- ízlés szerint só, bors,
- pici pirospaprika
- 1 db TV paprika
- 1 db paradicsom
Elkészítés:
A szalonna bőrével megsimogatom a bogrács oldalát, a szalonnát összekockázom, és kisütöm a zsírjára. A mosolygósra sült szalonnakockákra rádobom, az apróra vágott hagymát, majd amikor már színük a napra hajazik, a felkockázott lapocka vándorol a bográcsba, kifehéredésig kergetem a fakanállal a husikat. Ezt követően a paprika, meg a paradicsom, a bors és a pirospaprika (el is hagyható) kerül a bográcsba. Felöntöm egy pici vízzel, majd egy rottyanást követően beleirányítom a zöldborsót, a következő rottyanás után a felszeletelt gomba ugrik a bográcsba. Megkóstolom, és ha szükséges megsózom (csak óvatosan, mert a szalonna sós,) legvégén az összekockázott csirkemáj oson a raguba.
Köretnek párolt rizst, vagy frissen sült kenyeret ajánlok.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept