Zöldséges csirkeragu fokhagymás hajdinával

Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Nőies, elegáns és idén nagyon divatos: így viseld az angol csipkét »

Méregtelenít és felturbózza a kollagéntermelést: a noni igazi bőrszépítő szupergyümölcs »

A legnőiesebb szettek 50 felett: a blézertől lesz igazán csinos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Zöldséges csirkeragu fokhagymás hajdinával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4db egész csirkecomb
  • fél dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál savanyított sárgarépaszelet
  • 2 db csemegeuborka
  • 2 evőkanál szeletelt vöröshagyma
  • 1-1 savanyú karfiolrózsa
  • 1db paradicsompaprika
  • 1 csokor petrezselyem

A körethez

  • 30 dkg hajdina
  • 8 dl zöldségleves - lehet kockából is
  • 4 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A combokat kicsontozzuk, kockákra daraboljuk. Forró olajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, hozzáadjuk az előkészített combot, és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk az aprított fokhagymát, félig felöntjük vízzel, és lefedve félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a répaszeleteket, a karikára szelt savanyú uborkát, a savanyított hagymát, a karfiolt,a kockákra vágott paprikát. Ha sűrű, kevés vizet öntünk hozzá, megszórjuk az aprított petrezselyemmel, és lefedve készre pároljuk. A hajdinát a zöldséglevesben puhára főzzük, és leszűrjük. A vajban megfuttatjuk az aprított fokhagymát, hozzáadjuk a főtt hajdinát, és összeforgatjuk.

Ezt is szeretjük