Zöldséges csirkeragu fokhagymás hajdinával

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Zöldséges csirkeragu fokhagymás hajdinával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4db egész csirkecomb
  • fél dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál savanyított sárgarépaszelet
  • 2 db csemegeuborka
  • 2 evőkanál szeletelt vöröshagyma
  • 1-1 savanyú karfiolrózsa
  • 1db paradicsompaprika
  • 1 csokor petrezselyem

A körethez

  • 30 dkg hajdina
  • 8 dl zöldségleves - lehet kockából is
  • 4 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A combokat kicsontozzuk, kockákra daraboljuk. Forró olajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, hozzáadjuk az előkészített combot, és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk az aprított fokhagymát, félig felöntjük vízzel, és lefedve félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a répaszeleteket, a karikára szelt savanyú uborkát, a savanyított hagymát, a karfiolt,a kockákra vágott paprikát. Ha sűrű, kevés vizet öntünk hozzá, megszórjuk az aprított petrezselyemmel, és lefedve készre pároljuk. A hajdinát a zöldséglevesben puhára főzzük, és leszűrjük. A vajban megfuttatjuk az aprított fokhagymát, hozzáadjuk a főtt hajdinát, és összeforgatjuk.

Ezt is szeretjük