Isteni lazac steak
Isteni lazac steak
Hozzávalók 4 személyre
- 500 g lazac filé
- 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve
- 100 g vaj
- 2 ek olíva olaj
- só
- bors
- A zöldség ropogóshoz: 2 csomag saláta mix( fehér káposzta-vörös káposzta-sárgarépa),
- 100 g reszelt parmezán sajt
- 1 tojás
- 50 ml olíva olaj
- só
- só
- bors
- A nálnaöntetes salátához: 1 csomag madársaláta
- 1 ek málnaecet
- 3 ek rosé bor
- 2 ek cukor
- 50 g málna
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 ek olíva olaj
A díszítéshez
- 0.5 marék fekete olívabogyó - magozott
- és néhány szem málnát tegyünk félre!!
Elkészítés:
A halat sózzuk borsozzuk meg és tegyük félre minimum 15 percre.
A káposztákat, a kakukkfüvet és a sárgarépát egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk, sózzuk borsozzuk hagyjuk, hogy összeessenek és megpuhuljanak. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
Egy szűrőben kézzel jól kinyomkodjuk, hogy ropogós legyen! A zöldségeket a reszelt sajttal, a felvert tojással alaposan összeforgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanál segítségével halmokat képezünk, majd ezeket jól lelapítjuk. Ezután 200 0 C-os sütőben 10-15 perc alatt arany barnára sütjük.
Az öntethez a rosét, a cukrot és a málnaecetet egy kis serpenyőben a fele térfogatra forraljuk.
Kihűtjük, majd a málnát, a sót, a borsot hozzáadva leturmixoljuk. A salátát összeforgatjuk az öntettel.
A lazacokat enyhén kiolajozott nagyon forró vastag falú serpenyőben bőrével lefelé beletéve sütjük. 2-3 percig nem szabad mozgatni, hogy megfelelő kéreg keletkezzen rajta!!!
Ezt a hal elszíneződése mutatja meg. A halakat megfordítjuk, és 2 percig sütjük.
A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a citromlevét és héját ezt öntjük a halra.
