Gyöngyhagymás sült tarja
Gyöngyhagymás sült tarja
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szelet tarja
- só
- őrölt színes bors
- 2 gerezd fokhagyma
- fél dl olaj
A raguhoz
- 70 dkg burgonya
- 4 dl olaj a sütéshez
- 1 kis üveg savanyú gyöngyhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A húst bevágjuk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük. Meglocsoljuk olajjal, és 1 éjszakán át pácoljuk. A raguhoz a burgonyát kockákra daraboljuk, és forró olajban pirosra sütjük. A gyöngyhagymát leszűrjük, 2 evőkanálnyi forró olajon megpirítjuk, megszórjuk aprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, és a sült burgonyával összeforgatjuk. A pácolt hússzeleteket forró serpenyőben pirosra sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept