Zöldborsós-mascarponés tészta
Zöldborsós-mascarponés tészta
Hozzávalók 2 személyre
- 20 dkg tészta
- 15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- 10-15 dkg mascarpone
- só
- őrölt bors
- 2 ek a tészta főzővízéből
Elkészítés:
A forrásba lévő, enyhén sós vízbe először beletesszük a fagyasztott zöldborsót, majd megvárjuk, hogy újra felforrjon a víz.
Amikor újra forr, hozzáadjuk a tésztát, és ízlés szerint puhára főzzük. Ezután leszűrjük, majd a zöldborsós tésztát visszaöntjük az edénybe. Végül rákanalazzuk a mascarponét, sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, hozzáadunk a 2 ek főzővizet, és alaposan összekeverjük.
Az alaposan összekevert tésztát tányérokra szedjük, és rögtön tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept