Hidegen főzött halsaláta

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hidegen főzött halsaláta

Hozzávalók 2 személyre:

  • 25-30 dkg nyers halfilé (harcsa vagy lehet tengeri hal is a lényeg, hogy kevés szálka legyen benne; de a fagyasztott hal is jó),
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • 10 dkg csicsókagumó
  • 2 db nagy citrom
  • frissen őrölt bors
  • őrölt erős paprika
  • 1 citromfű ágacska (A díszítéshez)
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát és a csicsókát meghámozzuk, majd az összes zöldséget megmossuk.
A paprika és a paradicsom csumáját kivágjuk.
A hagymát apróra felaprítjuk, a többi hozzávalót 1x1 cm-es kockákra vágjuk a citrom és a citromfű kivételével. A citromok levét kifacsarjuk, a magokat eltávolítjuk.
Egy kisebb tálba tesszük az összevágott anyagokat, ráöntjük a citromlevet, majd enyhén sózzuk, és ízlés szerint borsozzuk és erőspaprikázzuk! Többször jól összekeverjük, és kb. 10 percig szoba hőmérsékleten állni hagyjuk míg a hal hús kifehéredik. Ezután a citromfűággal díszítjük.
Ízlés szerint lehűthetjük, de azonnal is fogyaszthatjuk.

Megjegyzés: A citromlé kicsapja a halhús fehérjéit, ugyanúgy, mint a hőkezelés.

1
2
3
Ezt is szeretjük