Hidegen főzött halsaláta

Ez is érdekelhet

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

Tavaszi Vásárlási Maraton a Premier Outletben! (x)

Nagyszerű kezdeményezéssel támogatja a helyi közösségeket a Tesco (x)

beauty and style

Lapos a talpuk, mégis elképesztően nőiesek: 4 kényelmes cipőfazon az esküvőre »

Ezért jó, ha a testápoló illata megegyezik a parfümével: így marad tartós a bőrön az Eau de Toilette »

Az 53 éves Cindy Crawford még mindig tud meglepetést okozni: bakancsban is eszméletlenül dögös »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hidegen főzött halsaláta

Hozzávalók 2 személyre:

  • 25-30 dkg nyers halfilé (harcsa vagy lehet tengeri hal is a lényeg, hogy kevés szálka legyen benne; de a fagyasztott hal is jó),
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • 10 dkg csicsókagumó
  • 2 db nagy citrom
  • frissen őrölt bors
  • őrölt erős paprika
  • 1 citromfű ágacska (A díszítéshez)
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát és a csicsókát meghámozzuk, majd az összes zöldséget megmossuk.
A paprika és a paradicsom csumáját kivágjuk.
A hagymát apróra felaprítjuk, a többi hozzávalót 1x1 cm-es kockákra vágjuk a citrom és a citromfű kivételével. A citromok levét kifacsarjuk, a magokat eltávolítjuk.
Egy kisebb tálba tesszük az összevágott anyagokat, ráöntjük a citromlevet, majd enyhén sózzuk, és ízlés szerint borsozzuk és erőspaprikázzuk! Többször jól összekeverjük, és kb. 10 percig szoba hőmérsékleten állni hagyjuk míg a hal hús kifehéredik. Ezután a citromfűággal díszítjük.
Ízlés szerint lehűthetjük, de azonnal is fogyaszthatjuk.

Megjegyzés: A citromlé kicsapja a halhús fehérjéit, ugyanúgy, mint a hőkezelés.

1
2
3
Ezt is szeretjük