Hidegen főzött halsaláta
Hidegen főzött halsaláta
Hozzávalók 2 személyre
- 25-30 dkg nyers halfilé (harcsa vagy lehet tengeri hal is a lényeg, hogy kevés szálka legyen benne; de a fagyasztott hal is jó),
- 1 db tv paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db lilahagyma
- 10 dkg csicsókagumó
- 2 db nagy citrom
- frissen őrölt bors
- só
- őrölt erős paprika
- 1 citromfű ágacska (A díszítéshez)
Elkészítés:
A hagymát és a csicsókát meghámozzuk, majd az összes zöldséget megmossuk.
A paprika és a paradicsom csumáját kivágjuk.
A hagymát apróra felaprítjuk, a többi hozzávalót 1x1 cm-es kockákra vágjuk a citrom és a citromfű kivételével. A citromok levét kifacsarjuk, a magokat eltávolítjuk.
Egy kisebb tálba tesszük az összevágott anyagokat, ráöntjük a citromlevet, majd enyhén sózzuk, és ízlés szerint borsozzuk és erőspaprikázzuk! Többször jól összekeverjük, és kb. 10 percig szoba hőmérsékleten állni hagyjuk míg a hal hús kifehéredik. Ezután a citromfűággal díszítjük.
Ízlés szerint lehűthetjük, de azonnal is fogyaszthatjuk.
Megjegyzés: A citromlé kicsapja a halhús fehérjéit, ugyanúgy, mint a hőkezelés.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept