Lecsós hajdina
Lecsós hajdina
Hozzávalók 4 személyre
- 250 g hajdina
- 1 db érett kápia paprika
- 1 db fehér paprika
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db lilahagyma
- 1 db vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 db közepes paradicsom
- 4 ek olívaolaj
- frissen őrölt bors
- só
- morzsolt majoránna
Elkészítés:
A hajdinát forró vízben 2x átöblítjük, majd leszűrjük (hogy a jellegzetes ízét elvegyük) 2ek olajon megdinszteljük, és vizet, majorannát és sót hozzá adva puhára főzzük. A hagymákat megtisztítjuk és összevágjuk. A paprikákat és a paradicsomokat megmossuk, csumájukat kivágjuk, majd kockára összevágjuk azokat. Egy serpenyőben 2ek olajon a paprikákkal kezdve, a hagymával folytatva, és végül a paradicsomot beletéve, enyhén megdinszteljük.
Tálaláskor a hajdinából a kanálban kis dombocskákat formázunk kézzel megnyomkodva, és ezekre halmozzuk fel a lecsót.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept