Lecsós hajdina

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lecsós hajdina

Hozzávalók 4 személyre

  • 250 g hajdina
  • 1 db érett kápia paprika
  • 1 db fehér paprika
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 db közepes paradicsom
  • 4 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • morzsolt majoránna
Recept idők

Elkészítés:

A hajdinát forró vízben 2x átöblítjük, majd leszűrjük (hogy a jellegzetes ízét elvegyük) 2ek olajon megdinszteljük, és vizet, majorannát és sót hozzá adva puhára főzzük. A hagymákat megtisztítjuk és összevágjuk. A paprikákat és a paradicsomokat megmossuk, csumájukat kivágjuk, majd kockára összevágjuk azokat. Egy serpenyőben 2ek olajon a paprikákkal kezdve, a hagymával folytatva, és végül a paradicsomot beletéve, enyhén megdinszteljük.
Tálaláskor a hajdinából a kanálban kis dombocskákat formázunk kézzel megnyomkodva, és ezekre halmozzuk fel a lecsót.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük