Bolognais batyu

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style
retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bolognais batyu

Hozzávalók 8 személyre:

  • 2 csomag fagyasztott réteslap/levelestészta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • fél kg darált hús
  • 1 kisebb répa - vagy fél nagyobb
  • 2 nagyobb paradicsomkonzerv
  • só, bors, kevés cukor
  • sajt
Recept idők

Elkészítés:

Először a bolognai alapot készítem el. A hagymákat megfonnyasztom egy kevés olajon, majd hozzáteszem az apróra vágott répát. Következhet a hús, együtt pirítom őket. Majd ha a hús kifehéredett, hozzáöntöm a paradicsomkonzervet, kevés vizet, és fűszerezem sóval, borssal, oregánóval, kevés cukorral. Hagyom, hogy összerottyanjon a szósz.
Utána kinyújtom a fagyasztott tésztát, kb. 10x10-es kockákat vágok. Ráteszem a szószt, egy kis sajtot, és batyu formát készítek. 180 fokon, kb. 15-20 percig sütöm a tésztát.

Ezt is szeretjük