Bolognais batyu

Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

Magyar modellre figyel a világ: a 23 éves lányról lélegzetelállító képek készültek »

3 tévhit a házasság első évéről: senkinél sem törvényszerűek »

3 divatos táska, amiben nem csak egy zsebkendő fér el: az apró retikül ellentéte, mégis sokan imádják »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bolognais batyu

Hozzávalók 8 személyre:

  • 2 csomag fagyasztott réteslap/levelestészta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • fél kg darált hús
  • 1 kisebb répa - vagy fél nagyobb
  • 2 nagyobb paradicsomkonzerv
  • só, bors, kevés cukor
  • sajt
Recept idők

Elkészítés:

Először a bolognai alapot készítem el. A hagymákat megfonnyasztom egy kevés olajon, majd hozzáteszem az apróra vágott répát. Következhet a hús, együtt pirítom őket. Majd ha a hús kifehéredett, hozzáöntöm a paradicsomkonzervet, kevés vizet, és fűszerezem sóval, borssal, oregánóval, kevés cukorral. Hagyom, hogy összerottyanjon a szósz.
Utána kinyújtom a fagyasztott tésztát, kb. 10x10-es kockákat vágok. Ráteszem a szószt, egy kis sajtot, és batyu formát készítek. 180 fokon, kb. 15-20 percig sütöm a tésztát.

Ezt is szeretjük