no

Bolognais batyu

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bolognais batyu

Hozzávalók 8 személyre

  • 2 csomag fagyasztott réteslap/levelestészta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • fél kg darált hús
  • 1 kisebb répa - vagy fél nagyobb
  • 2 nagyobb paradicsomkonzerv
  • só, bors, kevés cukor
  • sajt
Recept idők

Elkészítés:

Először a bolognai alapot készítem el. A hagymákat megfonnyasztom egy kevés olajon, majd hozzáteszem az apróra vágott répát. Következhet a hús, együtt pirítom őket. Majd ha a hús kifehéredett, hozzáöntöm a paradicsomkonzervet, kevés vizet, és fűszerezem sóval, borssal, oregánóval, kevés cukorral. Hagyom, hogy összerottyanjon a szósz.
Utána kinyújtom a fagyasztott tésztát, kb. 10x10-es kockákat vágok. Ráteszem a szószt, egy kis sajtot, és batyu formát készítek. 180 fokon, kb. 15-20 percig sütöm a tésztát.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük