Bolognais batyu
Bolognais batyu
Hozzávalók 8 személyre
- 2 csomag fagyasztott réteslap/levelestészta
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- oregánó
- fél kg darált hús
- 1 kisebb répa - vagy fél nagyobb
- 2 nagyobb paradicsomkonzerv
- só, bors, kevés cukor
- sajt
Elkészítés:
Először a bolognai alapot készítem el. A hagymákat megfonnyasztom egy kevés olajon, majd hozzáteszem az apróra vágott répát. Következhet a hús, együtt pirítom őket. Majd ha a hús kifehéredett, hozzáöntöm a paradicsomkonzervet, kevés vizet, és fűszerezem sóval, borssal, oregánóval, kevés cukorral. Hagyom, hogy összerottyanjon a szósz.
Utána kinyújtom a fagyasztott tésztát, kb. 10x10-es kockákat vágok. Ráteszem a szószt, egy kis sajtot, és batyu formát készítek. 180 fokon, kb. 15-20 percig sütöm a tésztát.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept