Szilveszteri töltött káposzta
Szilveszteri töltött káposzta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sertés darált hús
- 50 dkg császárszalonna
- 3 db tojás
- 2 5dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 kiskanál őrölt kömény
- őrölt bors
- só
- 2 evőkanál piros paprika
- majoranna
- 1 fej fejes káposzta
- 20 dkg füstölt kolbász
- 2 db babérlevél
- 3dl tejföl
Elkészítés:
A füstölt szalonnát bő vízben megfőzzük, felét hozzádaráljuk a húshoz, hozzáadjuk az egész tojásokat, a párolt rizst, a finomra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, a fűszereket, és összedolgozzuk. A szalonna levében, annyi víz hozzáadásával, amennyi ellepi, a káposztafejet főzzük, a külső leveleket folyamatosan levesszük. A levelekbe csomagoljuk a tölteléket. A megmaradt káposztát vékony csíkokra vágjuk, és a főzőlében a töltelékkel együtt főzzük. A megfőtt szalonna másik felét kockára, a kolbászt karikára vágjuk, és a káposztára szórjuk. Babérlevéllel ízesítjük, lassú tűzön addig főzzük, amíg a töltelék puha nem lesz. Tejföllel tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept