Szilveszteri töltött káposzta

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szilveszteri töltött káposzta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg sertés darált hús
  • 50 dkg császárszalonna
  • 3 db tojás
  • 2 5dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál piros paprika
  • majoranna
  • 1 fej fejes káposzta
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 2 db babérlevél
  • 3dl tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A füstölt szalonnát bő vízben megfőzzük, felét hozzádaráljuk a húshoz, hozzáadjuk az egész tojásokat, a párolt rizst, a finomra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, a fűszereket, és összedolgozzuk. A szalonna levében, annyi víz hozzáadásával, amennyi ellepi, a káposztafejet főzzük, a külső leveleket folyamatosan levesszük. A levelekbe csomagoljuk a tölteléket. A megmaradt káposztát vékony csíkokra vágjuk, és a főzőlében a töltelékkel együtt főzzük. A megfőtt szalonna másik felét kockára, a kolbászt karikára vágjuk, és a káposztára szórjuk. Babérlevéllel ízesítjük, lassú tűzön addig főzzük, amíg a töltelék puha nem lesz. Tejföllel tálaljuk.

Ezt is szeretjük