Céklaleves gerslis húsgombóccal
Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)
Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)
Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)
Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

Puha ajkak, egy éjszaka alatt: természetes ajakbalzsam házilag »
A 30 éves modell ilyen dögös 2 gyerek után: Candice Swanepoel bombatestet villantott »
Így még nem gondoltál a zoknira: stílusos kiegészítő lehet, ha nem rejtegeted »
retikül.hu
A te BMI-d:
Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!
A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.
Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!
Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!
Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!
Céklaleves gerslis húsgombóccal
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 db cékla
- 1 db sárgarépa
- 1 db zöldség
- 1 db vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 30 dkg darált hús
- 1 marék gersli (v. rizs)
- 1 db tojás
- 2 db húsleveskocka
- só
- őrölt bors
- 2-3 db babérlevél
- 7 dl víz
- 7 dl almalé
- 2-3 ek olívaolaj
- tálaláshoz tejföl és torma keveréke
Elkészítés:
A céklát és a zöldségeket megtisztítani, majd ízlés szerint felkockázni. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucolni, majd apróra felvágni.
A darált húst ízlés szerint sózni, borsozni, majd hozzáadni az egész tojást és a gerslit (v. rizst) és jól összedolgozni. Ezután vizes kézzel kis gombócokat formázni belőle.
Egy edénybe 2-3 ek olívaolajat kanalazunk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és elkezdjük üvegesre párolni. Amikor már kellően megpárolódott, először hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt céklát, és a zöldségeket. Alaposan összeforgatjuk, és pár percig együtt tovább pároljuk. Közben ízlés szerint megszórjuk sóval, és őrölt borssal. Ezután felöntjük a vízzel és az almalével, majd beletesszük a húsleveskockát, és a húsgombócokat.
Végül kiforraljuk a levest, majd szép lassan készre főzzük. (kb. egy óra alatt puhára fő a húsgombóc, és a zöldségek is)
Közben a tejfölt és az reszelt tormát alaposan összekeverjük. (én készen vásárolt csemege tormát kevertem hozzá, de ízlés szerint erőset is keverhetünk bele)
Tálaláskor a meleg leves tetejére kanalazzuk a tejfölös-tormát, majd jó étvággyal elfogyasztjuk.
