Céklaleves gerslis húsgombóccal

Ez is érdekelhet

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

beauty and style

Puha ajkak, egy éjszaka alatt: természetes ajakbalzsam házilag »

A 30 éves modell ilyen dögös 2 gyerek után: Candice Swanepoel bombatestet villantott »

Így még nem gondoltál a zoknira: stílusos kiegészítő lehet, ha nem rejtegeted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Céklaleves gerslis húsgombóccal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db cékla
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db zöldség
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg darált hús
  • 1 marék gersli (v. rizs)
  • 1 db tojás
  • 2 db húsleveskocka
  • őrölt bors
  • 2-3 db babérlevél
  • 7 dl víz
  • 7 dl almalé
  • 2-3 ek olívaolaj
  • tálaláshoz tejföl és torma keveréke
Recept idők

Elkészítés:

A céklát és a zöldségeket megtisztítani, majd ízlés szerint felkockázni. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucolni, majd apróra felvágni.

A darált húst ízlés szerint sózni, borsozni, majd hozzáadni az egész tojást és a gerslit (v. rizst) és jól összedolgozni. Ezután vizes kézzel kis gombócokat formázni belőle.

Egy edénybe 2-3 ek olívaolajat kanalazunk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és elkezdjük üvegesre párolni. Amikor már kellően megpárolódott, először hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt céklát, és a zöldségeket. Alaposan összeforgatjuk, és pár percig együtt tovább pároljuk. Közben ízlés szerint megszórjuk sóval, és őrölt borssal. Ezután felöntjük a vízzel és az almalével, majd beletesszük a húsleveskockát, és a húsgombócokat.
Végül kiforraljuk a levest, majd szép lassan készre főzzük. (kb. egy óra alatt puhára fő a húsgombóc, és a zöldségek is)

Közben a tejfölt és az reszelt tormát alaposan összekeverjük. (én készen vásárolt csemege tormát kevertem hozzá, de ízlés szerint erőset is keverhetünk bele)

Tálaláskor a meleg leves tetejére kanalazzuk a tejfölös-tormát, majd jó étvággyal elfogyasztjuk.

Ezt is szeretjük